free website hit counter

Techno-Globe Vesti

Zlatna medalja za Merlo 42.7 Hybrid

 

Merlo teleskopski viljuškar 42.7 Hybrid dobio je zlatnu medalju od strane stručnjaka iz nezavisne komisije za inovacije Agritechnica, a najavljen od strane nemačkog poljoprivrednog društva (DLG).

Merlo Hybrid je izabran među 400 inovacija koje su dostavljene, zahvaljujući praktičnoj primeni, smanjenju potrošnje i smanjenju zagađenja.

Ukratko, to je proizvod koji bolje predstavlja evoluciju savremene poljoprivrede. Odlikuje ga visok stepen svestranosti i može se koristiti i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

U zatvorenom: staklenici, stočna hrana i prerada hrane;

Na otvorenom: bilo koja primena, jer može raditi i u potpuno električnom i hibridnom režimu.

Relevantne prednosti mogu se sumirati na sledeći način:

  • Osiguravanje nivoa performansi konvencionalnih Merlo mašina
  • Smanjenje potrošnje goriva
  • Smanjenje emisije buke
  • Smanjenje zagađenja.

Hibrid je opremljen dizel motorom sa manje od 56 kW umesto 100 kW ili više. Ne zahteva nikakvu instalaciju urea sistema, omogućavajući mašini da radi u punom električnom režimu za unutrašnje operacije sa zapanjujućom prosečnom autonomijom rada na sledeći način:

o 4 sata u Eko režimu

o 2 sata u potpunosti električnom režimu.

Hibrid nudi modularno rešenje koje se može uklopiti u trenutni izgled Merlo mašina i proširiti ovu primenu na čitav budući asortiman Merlo telehendlera.

Stepen performansi konvencionalnih Merlo mašina je garantovan u smislu ubrzanja, sile vuče, maksimalne brzine i vremena opterećenja. Potrošnja goriva u prosečnom radnom ciklusu smanjena je za najmanje 30% u odnosu na konvencionalnu Merlo mašinu.

Emisija buke je znatno niža u hibridnom režimu, jer dizel motor radi na niskom broju obrtaja. Osim toga, emisije buke u punom električnom režimu su blizu nule, budući da su uporedive sa šumom u pozadini u radnom okruženju.

Zagađenje se smanjuje jer se manji motor koristi pri stabilnom broju obrtaja za radne faze čija je specifična potrošnja goriva niska. Osim toga, baterije se mogu puniti iz električne mreže ili lokalnih energetskih solarnih ploča koje su instalirane od strane krajnjeg korisnika, omogućavajući vozilu da radi u potpunosti u električnom režimu bez emisije izduvnih gasova.

Related Posts

Green Power agregati srednjeg i visokog napona

  Green Power je italijanska kompanija koja je lider u proizvodnji i marketingu agregata i

Promena lokacije i otvaranje izložbenog salona

Usled povećanja asortimana proizvoda naša kompanija će od 01.07. poslovati  na novoj adresi u

85. međunarodni poljoprivredni sajam 2018 u Novom Sadu

U Novom Sadu je otvoren 85. međunarodni poljoprivredni sajam na kojem je učestvovalo 1.500